Warmtepomp installateur

Warmtepomp installateur Groningen

Aardwarmte is een duurzame energiebron die de afgelopen jaren flink aan populariteit heeft gewonnen. Met een warmtepomp kunt u uw huis of kantoor op een duurzame manier verwarmen. In de winter haalt u de aardwarmte naar binnen en zomers brengt u de warmte van uw huis weer naar buiten, zo heeft u optimaal comfort.

Naast het aanschaffen van een warmtepomp zijn er nog andere mogelijkheden om energiezuinig te verwarmen. Lees hier meer over besparen op verwarming >

In het filmpje van Itho Daalderop wordt op een simpele manier uitgelegd hoe een warmte pomp werkt en wat u er mee kunt. Natuurlijk leveren wij als warmtepomp installateur meerdere merken en type toestellen. Heeft u nog vragen naar aanleiding van de video, dan horen wij het graag.

Laat onze adviseur contact met u opnemen!

  Hoe werkt zo’n warmtepomp?

  Uit de lucht of aardbodem wordt met behulp van een warmtepomp energie gewonnen waarmee kan worden verwarmd of gekoeld. Door gebruik van een koudemiddel wordt de warmte van en naar de woning getransporteerd. Feitelijk werkt zo’n systeem hetzelfde als een koelkast, die koelt niet maar onttrekt warmte uit de koelkast en stoot dat aan de achterzijde weer af. De warmte die gewonnen wordt kan worden gebruikt voor zowel verwarming als voor warm water. En zomers kunnen veel systemen nog koelen ook, daardoor blijft de temperatuur binnen altijd aangenaam.

  Als ervaren warmtepomp installateur adviseren wij u graag over de meest optimale mogelijkheden in uw situatie. Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

  warmtepomp systeem

  Hybride Warmtepomp

  Er is onderscheid te maken tussen twee soorten opstellingen van een warmtepomp. De meest toegepaste vorm is een hybride warmtepomp waar het systeem wordt gekoppeld aan de bestaande warmtebron, bijvoorbeeld de CV ketel. Het voordeel van dit systeem is dat het veel minder kost dan een all-electric warmtepomp.

  Een hybride systeem zal gemiddeld zo’n 70% á 80% van de warmtevraag over de warmtepomp kunnen laten draaien. Het laatste stukje warmte dat nodig kan zijn op een strenge winterdag wordt bijverwarmd door de CV ketel of zonneboiler.

  Lees meer over: Hybride warmtepomp >

  All – Electric Warmtepomp

  Waar de Hybride slechts een tussenstap lijkt kan de All-Electric pomp volledig op zichzelf draaien. Er is dan dus geen CV ketel meer nodig. Met dit systeem kunt u volledig van het gas af en in combinatie met zonnepanelen kunt u volledig energie-neutraal verwarmen.

  Doordat de huidige gasprijzen nog zo laag zijn in ons land blijft de all-electric warmtepomp nog een beetje achter in Nederland. In landen als Frankrijk en België, die geen eigen gas hebben, ligt de prijs van een kuub gas echter rondom €2,50. Daar zie je deze systemen al jaren stabiel draaien.

   

  Horizontale warmtepomp bron

  De bovenste aardlaag wordt overdag opgewarmd door de zon. De warmte die hierbij opgeslagen wordt kan dus vrij gemakkelijk gewonnen worden. Bij dit type warmte-pomp wordt ongeveer een halve meter onder het oppervlakte een leidingnet aangebracht. Dit leidingnet is te vergelijken met vloerverwarming, maar dan omgekeerd. Een nadeel van dit systeem is dat je een behoorlijk aantal vierkante meter grond om je huis nodig hebt.

  horizontale warmtepomp

  Verticale warmtepomp bron

  Omdat het bijna nergens toepasbaar is zie je het niet zo veel. Toch zou dit een van de mooiere manieren van aardwarmte winning zijn, dieper in de grond is het namelijk een stuk warmer. De meeste verticale geslotem systemen gaan tot een diepte van 100m á 150m. Open systemen gaan nog een heel stuk dieper. De warmte die hier gewonnen wordt komt vanuit grondwater, oppervlakte water en warmte vanuit de aardkern. Omdat er bij deze variant nauwelijks oppervlakte nodig is zou deze warmtepomp ook in stedelijke gebieden kunnen worden toegepast.

  verticale warmtepomp

  Lucht warmtepomp

  Een lucht waterpomp haalt zijn warmte gewoon uit de buitenlucht, zelfs als het buiten vriest. Zie het als een omgekeerde airco installatie waarmee je ook het CV systeem en het warm water met kunt opwarmen. Naast alleen verwarmen kan dit type warmte pompen ook nog eens koelen in de zomer, dat geeft veel extra comfort. Ook de prijs is een groot voordeel ten opzichte van de andere opties. Doordat er niet gegraven en geboord hoeft te worden blijven deze kosten u bespaard.

  lucht warmtepomp

  Duurzame energie subsidies gelden ook voor Warmtepomp systemen

  Er is in het totaal voor 100 miljoen aan subsidie beschikbaar gesteld voor duurzame energie oplossingen. Deze subsidie is beschikbaar voor o.a.; Zonnepanelen, Zonneboilers, Pelletkachels en ook voor Warmtepompen.

  Met deze investering hopen de overheden de komende jaren aan de Europese CO2 uitstoot afspraken te kunnen voldoen.  Door middel van deze regeling kunt u flink besparen op uw aanschaf en de terug verdien tijd hiermee flink terug dringen!

  Lees hier meer: Investeringssubsidie duurzame energie ISDE

  Inbedrijfstelling en registratie van door ons geïnstalleerde systemen wordt uitgevoerd door ‘van der Doorn Koel en Verwarming Techniek’ uit Sauwerd. Adres: Oosterstraat 1 9771 AP Sauwerd KVK: 82757526

  Systemen kunnen de volgende gefluoreerde broeikasgassen bevatten; R410A (GWP 2088), R32 (GWP 675) of R290(tot 1kg) (GWP 3). De hoeveelheid gas en zodoende ook het CO2 equivalent  varieert per toestel en is bij ons op te vragen.

 • Pagina’s

 • Altijd vertrouwd

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar garantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  van der Doorn Installatietechniek
  Bloemhofweg 14
  9792 TD Ten post - Ten boer

  050 - 302 27 46
  vddtechniek@hotmail.com