CV ketel onderhoud

Zonnepanelen monteur

CV ketel Service & Onderhoud in Groningen

U denkt waarschijnlijk niet dagelijks na over het onderhoud van uw CV ketel.  Toch is het onderhoud van groot belang voor uw eigen veiligheid en levensduur van uw CV systeem.

Elke CV ketel maakt bij de verbranding een geurloos en onzichtbaar uitlaatgas aan dat levensgevaarlijk kan zijn bij een slecht onderhouden CV ketel. Dit gas, koolmonoxide, bent u liever kwijt dan rijk en daarom is periodiek CV onderhoud van groot belang. Daarnaast branden goed onderhouden en afgestelde ketels een heel stuk zuiniger, tot wel 15%.

Telefonisch afspraak maken? Bel 050-3022746

Hoe beoordelen klanten onze             CV ketel Service?

8,8 / 10

telefoonboek.nl

4,7 / 5

Google

Altijd snelle en goede service aan mijn ketel gehad

– Alfred Heikens

‘Goeie Service. Mooi werk geleverd. Dik tevreden.’ – Jan Albert Lalkens uit Ten boer

Periodiek onderhoud

€120,00 per onderhoud

Bij ons ‘periodiek onderhoud’ zijn jaarlijks onderhoud en voorrijkosten inbegrepen, u betaalt zelf de kosten voor materiaal. Bij een storing kunt u altijd bellen en wordt het arbeidsloon doorberekend.

  24-uur service bij storingen

Eenmalig onderhoud

€120,00 per keer

Bij eenmalig onderhoud wordt uw CV ketel grondig onder handen genomen, minimaal volgens fabrikantseisen. De werkuren voor het onderhoud en de voorrijkosten zijn inbegrepen. Kosten voor materiaal betaald u zelf.

  Wat doen wij tijdens het CV ketel onderhoud?

  Een van de meest voorkomende vragen is wat wij nu eigenlijk doen bij het onderhouden van uw CV ketel, een terechte vraag. Als leek ziet u natuurlijk alleen iemand met een stofzuiger en wat handgereedschap in het ketel hok verdwijnen en vertrouwd u er op dat het goed komt.

  Het CV onderhoud wordt minimaal aan de hand van de fabrikantsvoorschriften uitgevoerd. De ontwerpers en techneuten achter de ketels kennen hun eigen product natuurlijk het beste.

  1 Het schoonmaken en schoon houden van de warmtewisselaar is voor zowel de veiligheid als voor een goede werking erg belangrijk. Wanneer deze verstopt raakt kan er lekkage van water of koolmonoxide ontstaan en in extreme gevallen zelfs brand.

  2 Een algehele inspectie wordt terloops uitgevoerd. Hierbij letten wij op lekkage sporen, de algehele staat van de ketel en eventuele aandachtspunten. Hierdoor kunnen vervelende storingen en lekkages vaak worden voorkomen. Na afronding van het onderhoud brengt de monteur altijd rapport aan u uit.

  3 Nadat alles schoon is gemaakt en gecontroleerd is wordt alles weer terug gemonteerd. Om de veiligheid te garanderen worden hierbij verschillende pakkingen, waaronder die van de brander, vervangen.

  4 Afstellen van CV ketels gebeurd bij installatie nauwelijks of niet. Uit onderzoek van het UNETO-VNI bleek dat slechts 1% van de installateurs de CV ketel afstelt op het benodigde vermogen. Wanneer dit niet gebeurd neemt de slijtage van onderdelen als de; pomp, warmtewisselaar en ventilator enorm toe. Dit verkort dus de totale levensduur en verhoogd de reparatiekosten door de jaren heen.

  Daarnaast brandt een goed afgestelde CV ketel tussen 20% en 30% zuiniger dan ketels waar niets gebeurd is. Wat ons betreft een goede investering!

  Wat kunt u zelf doen?

  Naast dat wij eens per 12 maanden bij langs komen voor het echte CV onderhoud zijn er tal van dingen die u kunt doen om uw installatie optimaal te laten draaien.

  1 De installatie bijvullen en op druk houden is erg belangrijk. Een installatie die tussen 1,5 bar en 2,0 bar staat draait altijd goed. Een te lage druk, onder 1,0 bar, is als het rijden met zachte banden, extra slijtage en hogere brandstof kosten zijn een gevolg. Een te hoge druk kan schade aanbrengen aan allerlei componenten in de ketel, vul dus rustig en beheerst.

  2 Nadat u de installatie gevuld heeft kunt u alle radiatoren even ontluchten. Voordat u dit doet is het belangrijk dat de thermostaat laag staat en dat u daarna 10 minuten wacht. Begin dan beneden met ontluchten en werk dan naar boven toe.

  3 Het inregelen van de installatie is iets waar een beetje gevoel voor nodig is. We willen natuurlijk dat alle ruimtes geleidelijk warm worden en dat we niet al teveel temperatuur schommelingen voelen. De meest verre radiator vanaf de ketel krijgt logischerwijs minder water aangevoerd dan de radiator die er vlak bij zit. Het deels dicht draaien van de radiator die dicht bij de ketel zit zorgt er dus voor dat er meer overblijft voor radiatoren verderop in het circuit. Dit vergt tijd en geduld maar dat is het zeker waard.

  4 Mocht er ooit een storingscode verschijnen op het display van uw ketel of thermostaat, schrijf deze dan ten alle tijde op. Een goede en snelle diagnose door een monteur kan behoorlijk wat tijd en geld schelen.

 • Pagina’s

 • Altijd vertrouwd

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar garantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  van der Doorn Installatietechniek
  Bloemhofweg 14
  9792 TD Ten post - Ten boer

  050 - 302 27 46
  vddtechniek@hotmail.com