Pelletkachel

pelletkachel

Sfeervol verwarmen

Met een pelletkachel brengt u meer dan alleen een verwarmingssysteem in huis. Een pellet-kachel wordt dankzij de warme sfeer die het met zich mee brengt het middelpunt van uw woonkamer. Hiermee heeft u dus alle voordelen van een ouderwetse houtkachel, zonder de nadelen.

Een pellet is een klein blokje samen geperst afvalhout, vaak bestaande uit zaagsel en houtsnippers uit werkplaatsen of zagerijen. Deze kachels zijn dus ontzettend efficiënt, stoken op rest producten en kosten in verbruik nagenoeg niets.  Dit lijkt dus dé ideale verwarmer voor uw huis! Hieronder bespreken we de voor en nadelen van pellet-kachels.

Meer weten? Bel 050 – 302 2746

De pelletkachel

Er worden twee type pelletkachels toegepast in Nederland. De meest voorkomende variant is een op zich zelfstaande kachel die in vrijwel elke ruimte is te plaatsen. Dit type dient over het algemeen als bij verwarming of sfeer verwarming. Deze kachels zijn vaak wel uitgerust met een eigen thermostaat en kunnen in de ruimte waar ze staan een hoog comfort niveau bereiken.

Het tweede type werkt meer zoals we gewend zijn van moderne CV ketels. Het enige verschil is dat de warmte bron nu dus in de woonkamer staat. Dit type wordt aangesloten op het CV systeem en kan dus door middel van vloerverwarming of radiatoren het hele huis verwarmen. Dit soort pelletkachel is uitgerust met een warmtewisselaar en ingebouwd expansievat waardoor er ook warm water geproduceerd kan worden.

Qua rendement verschillen beidde type kachels niet heel veel. De eerste en simpele pellet-kachel heeft een rendement van 84% tot 88%. En de luxere kachel die ook het CV systeem kan verwarmen zit tussen 86% en 92%. Al met al kleine verschillen.

Pellets als brandstof

Pelletkachels verbranden zogenoemde pellets. Een ‘pellet’ betekend vanuit het Engels genomen eigenlijk gewoon ‘brokje’ en zo ziet het er ook uit. Een pellet is een klein cilinder achtige korrel van zaagsel en ander afvalhout. Onder enorme drukpersen wordt het afvalhout samen geperst tot lange pellet staven, die later in brokjes worden gebroken. Het mooie van deze manier van stoken is dus dat er geen nieuwe stoffen worden onttrokken aan de natuur, het is echt een afvalproduct. Daarnaast zijn pelletbrokken CO2 neutraal, de verbranding in een pelletkachel is schoner dan bij afvalvernietiging.

In vergelijking tot olie of gas zijn pellets ook nog eens ongelooflijk goedkoop. Één kuub pellets staat gelijk aan 320 liter stookolie en 105 liter gas en een zak pellets kost tussen €3 en €4!

pellets

Andere manieren van besparen

 • Pagina’s

 • Altijd vertrouwd

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar garantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  van der Doorn Installatietechniek
  Bloemhofweg 14
  9792 TD Ten post - Ten boer

  050 - 302 27 46
  vddtechniek@hotmail.com