Waterontharder

Uw hele huis kalkvrij!

Waterontharders rekenen af met kalkaanslag in uw badkamer en op uw sanitair. Hoe groot of klein uw huishouden ook is, wij hebben altijd een passende en betaalbare waterontharder voor u.  Wij onderscheiden ons met een breed assortiment waarin wij niet merkafhankelijk zijn. U kunt bij ons kiezen uit ontharders op stroom en zonder stroom, digitaal of analoog, met of zonder zout, het is allemaal mogelijk!

waterontharder

Bestel hier uw product of stel een vraag aan een van onze adviseurs!

Meer weten? Bel 050 – 302 2746

  Verschillende soorten waterontharders

  Water ontharders met zout systeem

  Waterontharders ontharden het water met een bijzonder soort hars waar het water doorheen stroomt. Het hars zorgt ervoor dat het kalk kristalliseert en deels wordt vastgehouden in het harsfilter. Het kalk dat tóch nog in kristal vorm doorstroomt hecht niet langer aan oppervlaktes als leidingwerk, vaat of badkamertegels.

  Het meest bekende soort waterontharder in Nederland is het type waar speciale zout blokken in moeten. Dit zout regenereert continu het harsfilter zonder dat het met drinkwater in aanraking komt.

  Water ontharders zonder zout systeem

  Terwijl systemen met zout nog steeds het meest worden toegepast is er ondertussen al jaren een alternatieve oplossing. Dit type heeft geen zout oplossing nodig om te kunnen functioneren en dat scheelt natuurlijk veel gedoe. Wel zal er dan eens per twee á drie jaar het harsfilter moeten worden vervangen. De twee grote voordelen ten opzichte van het meer ouderwetse systeem zijn de grote van het apparaat en de aanschaf kosten. Omdat er geen zoutopslag en regeneratie systeem nodig is scheelt dat enorm in prijs en omvang.

  Voordelen van een ontharder

  • Geen kalkaanslag meer
  • Zacht water is prettiger voor uw huid
  • Bespaart op de energie rekening
  • Zachtere was
  • Zacht water smaakt beter
  • Geen strepen meer op glas

  Meer weten? Bel 050 – 302 2746

  zacht water

  Advies over plaatsing

  Wij geven u graag een passend advies over de juiste montage plaats in uw woning. U mag er vanuit gaan dat wij altijd de meest ideale plek voor ogen hebben en niet zullen handelen uit montage-gemak.

  Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

  Meer weten over ons? Over ons >

  De juiste plek voor een waterontharder

  Wij plaatsen uw waterontharder altijd op een goed toegankelijke plek, denk hierbij aan een bijkeuken of trapkast. Op die manier kunt u altijd gemakkelijk het zout controleren en bijvullen. Wel is het aan te raden om de ontharder zo dicht mogelijk bij de hoofdkraan in de buurt te monteren.

  Natuurlijk heeft niet iedereen plek om een ontharder kwijt te kunnen, het kunnen best wel grote apparaten zijn. De meterkast is volgens wetgeving niet geschikt voor apparaten, dus daar mogen alleen ontharders zonder stekker worden geplaatst. Het kan ook een optie zijn om de waterontharder in een kelder of onder de vloer, in de kruipruimte, te monteren. In de kruipruimte wordt dan direct naast het luik een waterdichte bak ingegraven waarin de ontharder komt te staan. Op deze manier is de ontharder nog altijd goed bereikbaar en staat hij nooit in de weg!

  Meest gestelde vragen over waterontharders

  Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

  Hoe werkt het filter systeem van een waterontharder?

  Met behulp van ionen wisseling wordt het kalk gekristalliseerd. De hars bolletjes zijn positief geladen door natriumionen en deze hebben de eigenschap het kalk vast te houden. Als de harsbolletjes verzadigd zijn stopt de werking.

  Hoeveel zout verbruikt een ontharder? En wat kost het?

  Een vier persoons huishouden verbruikt ongeveer 75kg zout per jaar. De kosten van een zak zout van 25kg bedragen bij ons €25 incl. BTW. Dit komt dus neer op €1 per kg en €75 per jaar. Het eerste jaar is op onze kosten.

  Waar dient het zout voor?

  Het zout komt niet in contact met het drinkwater. Het water onthard alleen dankzij de harsbolletjes in uw ontharder. Zout regenereert het hars wanneer het zijn werking heeft verloren.

  Is zacht water slecht voor mijn leidingwerk?

  Uit onderzoek door het TNO is gebleken dat zacht water geen effect heeft op koperleidingen. Er wordt zelfs gesteld dat het waarschijnlijk een positief effect heeft op de levensduur van koperen leidingen.

  Proef je het zout?

  Nee, het zout komt nooit in contact met het drinkwater. Daardoor kan er nooit een zoute smaak aan het water komen.

  Heeft de ontharder invloed op de waterdruk?

  In de praktijk merkt u niets of erg weinig van het drukverlies. De waterontharder is zo ontworpen de weerstand voor het water minimaal is. Daarnaast proberen we de ontharder zo dicht mogelijk bij de meter te plaatsen.

 • Pagina’s

 • Altijd vertrouwd

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar garantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  van der Doorn Installatietechniek
  Bloemhofweg 14
  9792 TD Ten post - Ten boer

  050 - 302 27 46
  vddtechniek@hotmail.com