Voordelen van een warmtepomp

Voordelen van een warmtepomp

In media heeft u vast wel het één en ander gelezen over warmtepompen. Vaak wordt er dan gespeculeerd over prijzen en toepasbaarheid. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een warmtepomp voor u?

Dakisolatie Groningen

Minder CO2 uitstoot

De warmtepomp gebruikt in combinatie met groene stroom geen enkele vorm van brandstof en produceert dus geen of veel minder CO2. Beschikbare bronnen voor een warmtepomp als; lucht, water en bodem zijn altijd beschikbaar in grote hoeveelheden. Een warmtepomp is dus een zeer duurzame oplossing voor verwarmen.

Goed voor uw portomonee

Een warmtepomp systeem met daaraan een zonneboiler gekoppeld kan een rendement van >600% opleveren. Dat betekend dat u voor elke kW stroom die u er in stopt maarliefst 6kW aan warmte of koeling terug krijgt. (Gratis energie dus!) Dat noemen wij in het vak een COP-waarde van 6. Een COP waarde van 3 in een goed geisoleerde woning levert tussen de 40% en 60% besparing op uw energieverbruik. Door te combineren met PV panelen voor stroom en een Zonneboiler voor warm water kunt u hogere COP-waardes bereiken.

Koelen én verwarmen

Veel warmtepomp systemen hebben de mogelijkheid om te kunnen koelen op warme dagen. Hierbij worden de verwarmingselementen in uw woonkamer dus niet warm maar koud. Het is een stukje extra comfort wat u relatief weinig kost. In de zomer heeft u waarschijnlijk een overschot van elektrische energie uit uw zonnepanelen, dit kan dan gemakkelijk worden gebruikt door de warmtepomp.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over warmtepompen? Hoe het werkt, wat er mogelijk en welke soorten en beschikbaar zijn? Lees hier meer over warmtepompen >

Neem contact met mij op

Voor meer informatie of offerte

  Combinatie met Zon energie

  Door uw warmtepomp te combineren met PV panelen kunt u het systeem voorzien van zelf opgewekte stroom. U verdient de investering  daardoor nóg sneller terug. Ook wordt ook vaak een zonneboiler systeem toegepast die uw warmtepomp ondersteund. Op die manier bent u niet volledig afhankelijk van de buiten temperatuur en haalt u daarnaast een optimaal rendement.

  De voordelen van combinatie systemen; u bent onafhankelijk van uw energieleverancier, u ontziet het milieu en natuurlijk ook uw eigen portemonnee. De gemiddelde terugverdientijd van een dergelijke installatie bedraagt met de huidige subsidies minder dan tien jaar.

   

   

  Inbedrijfstelling en registratie van door ons geïnstalleerde systemen wordt uitgevoerd door ‘van der Doorn Koel en Verwarming Techniek’ uit Sauwerd. Adres: Oosterstraat 1 9771 AP Sauwerd KVK: 82757526

  Systemen kunnen de volgende gefluoreerde broeikasgassen bevatten; R410A (GWP 2088), R32 (GWP 675) of R290(tot 1kg) (GWP 3). De hoeveelheid gas en zodoende ook het CO2 equivalent  varieert per toestel en is bij ons op te vragen.

 • Pagina’s

 • Altijd vertrouwd

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar garantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  van der Doorn Installatietechniek
  Bloemhofweg 14
  9792 TD Ten post - Ten boer

  050 - 302 27 46
  vddtechniek@hotmail.com