Duurzaam bier met een warmtepomp

Duurzaam bier door warmtepomp?

U vraagt zich vast af wat duurzaam bier uit Brabant te maken heeft met een installatiebedrijf uit Groningen. Eigenlijk heel weinig en heel veel tegelijk! Als echte ras-techneuten zijn wij altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkeling op technisch gebied. Bavaria heeft in dit geval zo’n mooi systeem aangeschaft dat wij dat niet aan u voorbij wilden laten gaan. De bierbrouwer uit het verre zuiden heeft namelijk een warmtepomp in gebruik genomen waarmee ze sinds oktober het goede voorbeeld geven. Door het toepassen van de warmtepomp kan de restwarmte uit het brouwproces gebruikt worden voor het produceren van energie.

Dit levert niet alleen forse energiebesparingen op maar ook het meest duurzame biertje van Nederland.

 

Duurzaam bier

1 miljoen euro

De restwarmte die de warmtepomp verwarmd, wordt in de mouterij gebruikt voor het zogenaamde eest-proces, waarbij de gekiemde gerstkorrels worden gedroogd bij hoge temperaturen. Voor het warmtepomp systeem is een bedrag van 1 miljoen euro op tafel gelegd. De pomp heeft naar verwachting een levensduur van ruim 25 jaar.

De werking van de warmtepomp

Warmtepompen werken door een koudemiddel vloeistof bij lage temperaturen te laten verdampen in de verdamper. In gas vorm wordt het middel op hoge temperatuur, door de compressor, getransporteerd naar de condensor. De condensor laat het op zijn beurt weer condenseren waarbij de warmte wordt overgedragen aan een CV- of warm water- systeem. Het expansie ventiel wordt gebruikt om de stromingshoeveelheden te regelen. Teveel of juist te weinig toevoer van koudemiddel kan flinke schade opleveren.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over warmtepompen? Hoe het werkt, wat er mogelijk is en welke soorten er beschikbaar zijn? Lees hier meer over warmtepompen >

Neem contact met mij op

Voor meer informatie of offerte

   

   

 • Pagina’s

 • Altijd vertrouwd

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar garantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  van der Doorn Installatietechniek
  Bloemhofweg 14
  9792 TD Ten post - Ten boer

  050 - 302 27 46
  vddtechniek@hotmail.com