Ventilatie

Zonnepanelen monteur

Ventilatie brengt gezonde lucht in huis

Hoe is het gesteld met uw luchtkwaliteit in huis? Meestal denken we hier niet bij na. Door te goede isolatie en het dichthouden van ramen en ventilatieroosters is de lucht in veel woningen ongezonder dan buiten. De enige goede oplossing is een ventilatie box of WTW-unit, op deze manier zuivert u continu de lucht in huis zonder teveel warmte kwijt te raken. In veel woningen die na de jaren ’80 gebouwd zijn zijn vaak al ventilatie ingebouwd. Maar ook deze ventilatie systemen hebben onderhoud nodig, ze raken vervuild door stof en de lagers waar de ventilator op draait verouderd. Naast het reguliere onderhoud aan uw ventilatiesysteem kunnen wij ook uw toestel vervangen, dit kan ten opzichte van oude boxen ook nog eens een behoorlijke energiebesparing opleveren.

Laat onze adviseur contact met u opnemen!

  Wat ademt ú in?

  Een slecht binnenklimaat is aantoonbaar in relatie te brengen met langdurige ziekte en hogere ziektekosten. Dit blijkt uit onderzoek door de universiteit van Maastricht. Bewoners van huizen met een slecht binnenklimaat zijn vaak langer ziek dan bewoners uit goed geventileerde huishoudens. Ondanks dat veel van de onderzochte wel een ventilatie box bleken te hebben waren deze vaak slecht onderhouden. De slechte ventilatie veroorzaakte in de meeste gevallen vocht en schimmel. Aan de wanden van ventilatiekanalen en in de box zetten schimmels en stof zich vast, ook dit bleek de luchtkwaliteit geen goed te doen.

  Een gezond binnenklimaat vanaf €295

  Oude ventilatie boxen maken vaak veel lawaai en zuigen slecht lucht af. Dit komt vaak voor bij boxen ouder dan 15 jaar door versleten lagers van de ventilator. Uit onderzoek is gebleken dat een versleten ventilatiebox van het oude type ongeveer €75 per jaar aan stroom kost. Een nieuwe en energiezuinig toestel gebruikt slechts €10 á €15 aan stroom per jaar, best wel een goede investering dus. Naast de financiële voordelen biedt het natuurlijk een gezond binnenklimaat.

  Itho box vanaf €295

  Wilt u uw bestaande ventilatiebox laten vervangen door een nieuw en zuiniger model? Voor €295, inclusief installatie, heeft u al een werkend nieuw ventilatietoestel. Voorwaarden zijn dat het op dezelfde plek en aansluitingen past als de huidige box, dit is gelukkig bijna altijd het geval.

  Itho venitlatie box
  airconditioning

  Airconditioning

  Met alleen ventilatie bent u er misschien nog niet. Voor het bereiken van de ideale temperatuur, zomers én s’winters, kunt ook nog denken aan het combineren met een airconditioning systeem. Op deze manier bent u altijd verzekerd van verse en frisse lucht in uw woning op de gewenste temperatuur. Zo geniet u van optimaal comfort.

  Meer weten over Airconditioning >

 • Pagina’s

 • Altijd vertrouwd

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar garantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  van der Doorn Installatietechniek
  Bloemhofweg 14
  9792 TD Ten post - Ten boer

  050 - 302 27 46
  vddtechniek@hotmail.com