Wat is een Warmtepomp

Wat is een warmtepomp?

In media heeft u vast wel het één en ander gelezen over warmtepompen. Vaak wordt er dan gespeculeerd over prijzen en toepasbaarheid. Maar wat voor techniek gaat er achter schuil? En wat is een warmtepomp nou eigenlijk?

Dakisolatie Groningen

Ook ú heeft al een warmtepomp

Wat is een warmtepomp? Warmtepompen techniek is eigenlijk niets nieuws onder de zon. De werking is namelijk vergelijkbaar met die van een koelkast of vriezer. Een koelkast onttrekt warmte uit de producten in de koelkast en geeft die warmte af aan de omgevingslucht. Een warmtepomp haalt op diezelfde manier warmte van buiten, uit de bodem of lucht, en geeft dat binnen weer af.

Een warmtepomp heeft daarnaast nóg een mooie bijkomstigheid! Doordat de pomp feitelijk niets anders doet dan warmte transporteren tussen binnen en buiten kan hij vaak óók koelen. U kunt uw thermostaat dan gewoon op bijvoorbeeld 20C graden zetten en het blijft dan zomers en s’winters gewoon 20C graden. Het maakt daarbij niet uit of het buiten nou 30C of -5C graden is.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over warmtepompen? Hoe het werkt, wat er mogelijk en welke soorten en beschikbaar zijn? Lees hier meer over warmtepompen >

Neem contact met mij op

Voor meer informatie of offerte

  Combinatie met Zon energie

  Door uw warmtepomp te combineren met PV panelen kunt u het systeem voorzien van zelf opgewekte stroom. U verdient de investering  daardoor nóg sneller terug. Ook wordt ook vaak een zonneboiler systeem toegepast die uw warmtepomp ondersteund. Op die manier bent u niet volledig afhankelijk van de buiten temperatuur en haalt u daarnaast een optimaal rendement.

  De voordelen van combinatie systemen; u bent onafhankelijk van uw energieleverancier, u ontziet het milieu en natuurlijk ook uw eigen portemonnee. De gemiddelde terugverdientijd van een dergelijke installatie bedraagt met de huidige subsidies minder dan tien jaar.

   

   

  Inbedrijfstelling en registratie van door ons geïnstalleerde systemen wordt uitgevoerd door ‘van der Doorn Koel en Verwarming Techniek’ uit Sauwerd. Adres: Oosterstraat 1 9771 AP Sauwerd KVK: 82757526

  Systemen kunnen de volgende gefluoreerde broeikasgassen bevatten; R410A (GWP 2088), R32 (GWP 675) of R290(tot 1kg) (GWP 3). De hoeveelheid gas en zodoende ook het CO2 equivalent  varieert per toestel en is bij ons op te vragen.

 • Pagina’s

 • Altijd vertrouwd

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar garantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  van der Doorn Installatietechniek
  Bloemhofweg 14
  9792 TD Ten post - Ten boer

  050 - 302 27 46
  vddtechniek@hotmail.com