Zonnepanelen controle

Zonnepanelen monteur

Zonnepanelen zijn tegenwoordig enorm rendabel in Nederland. Door verschillende subsidies en lage banken-rentes lijken zonnepanelen een aantrekkelijke investering. Natuurlijk wilt u uw investering wél goed beschermen tegen weersinvloeden en allerlei ongedierte.

Sinds korte tijd bieden wij de mogelijkheid aan waarbij wij uw pv-panelen systeem volledig nalopen en eventueel reinigen en repareren.

Zonnepanelen storing of controle?

Net als elk ander technisch onderdeel in en om uw huis hebben ook zonnepanelen onderhoud nodig. Ook kunnen er storingen optreden door bijvoorbeeld een defect paneel of een kabelbreuk. Door eens per 2 á 3 jaar uw installatie volledig na te laten zien bent u verzekerd van een goed werkend en veilig zonnepanelen systeem.

Waar kijken wij naar bij een controle?

Laat een van onze adviseurs contact met u opnemen!

  zonnepanelen controle

  1 Het reinigen van zonnepanelen is essentieel voor een goede opbrengst. Door allerlei stof, zand en andere deeltjes in de lucht ontstaat er al snel een dun laagje vuil op uw panelen. Dat dunne laagje vuil kan wel 10-30% van de zonne-energie tegenhouden! Bij de controle kijken wij ook naar of de panelen schoon zijn en of ze eventueel schoon gemaakt moeten worden.

  2 Controle van bevestiging systeem. Natuurlijk zijn de panelen bij de montage goed bevestigd maar door wind en trillingen kunnen ze door de jaren heen los raken.

  3 Opbrengst controle. Door veroudering of beschadigingen aan de panelen of omvormer kan het zijn dat het rendement gedaald is. Met gespecialiseerde test apparatuur meten wij of alle onderdelen nog voldoen aan de product garanties.

  4 Verwachte opbrengst controle. Wij rekenen voor u uit hoe de opbrengst tot nu staat tegenover de verwachte opbrengst bij oplevering van de installatie.

  5 Controle door middel van warmtebeelden. Door beschadigingen van zonnepanelen cellen door zowel fysieke schade als door oververhitting van cellen kunnen er zogenoemde hotspots ontstaan. Door deze hotspots kan een paneel minder effectief zijn stroom doorgeven aan de omvormer. Het kan zelfs zo zijn dat de alle zonnepanelen in het systeem hinder ondervinden van slechts één hotspot! Panelen met hotspots, zonder fysieke schade, worden vaak nog vergoed door de fabrikant. Controle kan dus zeker wel uit.

  zonnepanelen warmtebeeld
 • Pagina’s

 • Altijd vertrouwd

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar garantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  van der Doorn Installatietechniek
  Bloemhofweg 14
  9792 TD Ten post - Ten boer

  050 - 302 27 46
  vddtechniek@hotmail.com