Leuke weetjes

De leukste techniek weetjes!

Techniek saai? Echt niet! Met de juiste kennis kun je op elk feest de blits maken met de leukste ‘Wist je dat?’ anekdotes. Maar wát zijn nou de leukste weetjes en feitjes in de techniek? Wij zetten ze even voor u op een rijtje.

Het mooiste uitzicht tijdens het poepen

Wist je dat er eens per jaar een wedstrijd wordt gehouden waarin het toilet met het beste uitzicht wordt uitgekozen? De toilet tourism awards werd afgelopen jaar gewonnen door een toilet in Australië. Vanuit dit toilet kijk je uit over Cobourg marine park en waan je je echt in de wildernis. Naar onze mening zien we dit véél te weinig in Nederland!

Wij kunnen ook úw toilet een speciaal tintje geven, zonder bomen natuurlijk. Kijk eens naar onze badkamers en toiletten.

het mooiste toilet

Koudste temperatuur ooit!

koudste temperatuur ooit

De koudste temperatuur ooit gemeten is -89 graden celcius! In Nederland is dat gelukkig niet het geval. In 1942 werd het -27,4 graden, in Winterswijk nota bene.

Warmste temperatuur ooit!

warmste plek op aarde

De warmste temperatuur ooit gemeten is 57,7 graden celcius, dat was in 1922 in Libië. In 1944 werd de warmste dag gemeten in Nederland. Het werd toen 38,7 graden in Warnsveld!

zonne-energie

Voor niets gaat de zon op

In 2016 is de totale opwekkingscapaciteit van elektrische zonnepanelen met maar liefst 50% gestegen! Hiermee zijn zonnepanelen de snelst groeiende energiebron op aarde. Verwacht wordt dat voor 2023 meer dan de helft van alle energie uit zonne-energie bestaat!

Wist je trouwens dat de aarde elk jaar een paar meter dichter bij de zon komt?

Rare jongens die Romeinen

Of tóch niet? De Romeinen liepen in vele opzichten eeuwen voor op de rest van de wereld, zo ook in de techniek. In de tweede eeuw voor Christus werden al verschillende centrale verwarmingssystemen toegepast door slimme Romeinse uitvinders. Natuurlijk was dit alleen voor de rijken en openbare gebouwen. Tegenwoordig kunnen we centrale verwarming niet meer wegdenken uit ons leven, terwijl dit pas weer opgepakt werd in de jaren 50′ en 60′.

romeinse centrale verwarming

Hoeveel gas gebruiken huishoudens?

Het geschatte, jaarlijkse gebruik van een gemiddeld huishouden in Nederland ligt in de buurt van 1.600m3 gas per jaar. In de nieuwste regeringsplannen staat dat er elk jaar 50.000 nieuwe woningen zonder gas aansluiting moeten worden gebouwd om de Europese richtlijn te halen. Daarnaast gaan er óók nog eens zoveel bestaande huizen van het gas af. Gemiddeld zit 75% van het gas verbruik in verwarming, 20% in warm water en slechts 5% in het koken op gas.

Lees meer over besparen op verwarming.

gas verbruik
 • Pagina’s

 • Altijd vertrouwd

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar garantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  van der Doorn Installatietechniek
  Bloemhofweg 14
  9792 TD Ten post - Ten boer

  050 - 302 27 46
  vddtechniek@hotmail.com