EPDM dakbedekking

epdm daken

EPDM Dakbedekking

De nieuwste en modernste manier van dakdekken is door het gebruik van EPDM. Bitumen dakbedekking heeft nogal wat haken en ogen ten opzichte van dit meer ecologisch verantwoorde materiaal. EPDM is vrijwel overal toepasbaar; op platte daken, daken onder een helling, kielgoten en zelfs in dakgoten. Deze dakbedekking heeft veel voordelen maar ook een aantal nadelen, lees hieronder meer.

Lekkage? of meer weten? bel 050-302 2746

Laat onze adviseur contact met u opnemen.

Voordelen van deze dakbedekking 

 1. -> Levensduur is om en nabij 50 jaar
 2. -> Weinig onderhoud
 3. -> Erg duurzaam
 4. -> Zeer weinig kans op lekkage
 5. -> Eenvoudig verwerkbaar

Nadelen van deze dakbedekking 

 1. -> Relatief duur materiaal
 2. -> Bijna nooit 100% strak te monteren

 

Wat is EPDM dakbedekking

EPDM is een synthetische vorm van rubber dat wordt verkregen door polymerisatie. Door het toevoegen van onder andere roet, zwavel en verschillende hulpstoffen kan het mengsel vervolgens verwerkt worden tot een bruikbare dakbedekking. Bij het vulkaniseren van alle stoffen samen verandert het rubberachtige mengsel van een thermoplastisch in een elastisch materiaal. Door het toevoegen van zwavel ontstaan verbindingen tussen de EPDM deeltjes en er ontstaat een net(achtige)structuur.

Onderhoud dakbedekking

Hoe lang een dak mee kan hangt voor een groot deel samen met het onderhoud. Het is van belang dat u jaarlijks een kleine controle of onderhoudsbeurt uitvoert. Hierbij is het belangrijk dat alle algen, mossen of andere begroeiingen worden verwijderd. Om te voorkomen dat uw dak wordt blootgesteld aan weersinvloeden en beplanting kunt u ervoor kiezen om grind of groendak aan te laten brengen. Hierdoor heeft u nagenoeg geen omkijken naar het onderhoud en gaat het dak veel langer mee!

grind dak
 • Pagina’s

 • Altijd vertrouwd

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar garantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  van der Doorn Installatietechniek
  Bloemhofweg 14
  9792 TD Ten post - Ten boer

  050 - 302 27 46
  vddtechniek@hotmail.com