Groendak

Een Groen dak boven je hoofd

In steden en dorpen is vaak niet zoveel groen meer te vinden. Uit praktische overwegingen veranderen tuinen steeds vaker in bestrate zithoeken en verdwijnen er steeds meer plekken voor insecten en vogels. Met een groendak of sedumdak compenseren we dit gebrek aan groen op een plek waar het ons tóch niet in de weg staat. Natuurlijk heeft het nog een heleboel andere voordelen, hieronder leest u daar meer over.

Meer weten? Bel 050 – 302 2746

groen dak

Laat onze adviseur contact met u opnemen!

  Energiebesparing door een sedum dak

  Het voordeel dat toch wel het beste in ons straatje past is dat een groen dak enorm goed is te gebruiken als een vorm van dak isolatie. Waarom zou je je plafonds openbreken om glaswol of steenwol aan te brengen als je ook gewoon aan de buitenkant kunt isoleren met een natuurlijk product? Sedum kan zowel zomers als s’winters worden toegepast als isolator, zomers blijft het koel en s’winters verliest u weinig warmte.

  Vooral voor bedrijven kan een sedum dak interessant zijn omdat ze zomers veel minder vermogen van hun airco’s nodig hebben. Het klimaat op kantoor blijft hierdoor ook een stuk prettiger. Wie wil er nou de hele dag een airco in zijn nek hebben blazen? Gemiddeld bespaart u met een groen dak 23% op verwarming en tot wel 75% op stroomverbruik van de airco installatie.

  sedum dak

  Langere levensduur dakbedekking

  Doordat weersinvloeden als zonlicht, ijsvorming en regen niet langer rechtstreeks in contact komen met de dakbedekking slijt het veel minder snel. Een dak waar sedum of grind op ligt gaat wel 2 á 3 keer zo lang mee als een conventioneel dak. De verwacht levensduur van een bitumen dak is 20 jaar, met sedum er op is dit naar schatting 50 á 60 jaar.

  Ook zal er zeer weinig onderhoud nodig zijn aan uw dakbedekking. Normaal gesproken zal er in een periode van 20 jaar altijd wel een naad in de bedekking gaan lekken, mos gaan groeien of iemand loopt er een steentje in. Door de beschermde laag van het sedum zal dit allemaal verleden tijd zijn en kunt u met een gerust gevoel jaren lang van het prachtige groendak genieten.

  groen-dak

  Verhoogt de biodiversiteit

  Uit persoonlijke ervaring kunnen we zeggen dat insecten en vogels erg blij zijn met groendaken. Het biedt de natuur een plekje waar allerlei beestjes vrij hun gang kunnen gaan zonder lastig gevallen te worden. Vooral bijen, hommels en vlinders zullen vaker in de tuin te vinden zijn. En daar komen dan weer vogels op af. Toch wel heel erg leuk hoor.

  Verbeterde luchtkwaliteit

  Fijnstof en CO2 gehaltes zijn tegenwoordig een groot probleem in dicht bevolkte gebieden. Het zal iedereen wel bekend zijn dat planten en bomen deze stoffen kunnen zuiveren en afvoeren naar de grond. Met een groendak is dat niet anders. Per groendak wordt jaarlijks gemiddeld 6 gram fijnstof opgevangen. Dat lijkt niet veel maar geloof ons, je ademt niet graag 6 gram fijnstof in. En elk beetje helpt natuurlijk!

  Uw dak laten vervangen

  Is uw dak toe aan vervanging? Onze ervaren dakdekkers adviseren u graag over de mogelijkheden en de kosten. Dak dekker>

 • Pagina’s

 • Altijd vertrouwd

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar garantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  van der Doorn Installatietechniek
  Bloemhofweg 14
  9792 TD Ten post - Ten boer

  050 - 302 27 46
  vddtechniek@hotmail.com