Bitumen dakdekker

Dakdekker

Bitumen Dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking is al decennia lang het meest gekozen materiaal voor platte daken, ook wordt het wel gebruikt op daken met een lichte helling. Bitumen dakbedekking heeft veel voordelen maar ook een aantal nadelen, lees hieronder meer.

Lekkage? of meer weten? bel 050-302 2746

Laat onze adviseur contact met u opnemen.

Voordelen Bitumineuze dakbedekking 

 1. -> Levensduur is om en nabij 20 jaar
 2. -> Lage materiaal prijs
 3. -> Erg duurzaam, mits goed onderhouden
 4. -> Relatief weinig kans op lekkage
 5. -> Eenvoudig verwerkbaar

Nadelen Bitumineuze dakbedekking 

 1. -> Bij aanbrengen hogere kans op brand
 2. -> Levensduur afhankelijk van onderhoud
 3. -> Hogere schade door weersinvloeden

 

Wat is bitumen dakbedekking

Veel mensen denken dat bitumineuze dakbedekking gebaseerd is op teer maar teer mag sinds 1983 al niet meer gebruikt worden in Nederland. Wat is het dan wel?

Tijdens het raffinage proces van ruwe aardolie wordt benzine en diesel gewonnen, wat er dan overblijft is een stroperige vloeistof. Door deze vloeistof te ontdoen van de resterende lichtere deeltjes kan er tijdens dit proces bitumen overblijven. De bitumen die overblijft is het zwaarste en dikste product dat overblijft bij het distilleren van olie en is ongeschikt om als brandstof te gebruiken. Eigenlijk bitumineuze materialen dus een afvalproduct waar men iets mee moest. Bij normale temperaturen is bitumen vrijwel altijd een vaste stof, pas bij verhitting wordt het vloeibaar.

Tegenwoordig wordt bitumen voornamelijk gebruikt in asfalt producten. Bijna 90% van alle bitumen wordt gebruikt in de wegenbouw. In onze wegen wordt het gebruikt als bindmiddel voor de steendelen, het zand en de vulstoffen.

Onderhoud dakbedekking

Hoe lang een dak mee kan hangt voor een groot deel samen met het onderhoud. Het is van belang dat u jaarlijks een kleine controle of onderhoudsbeurt uitvoert. Hierbij is het belangrijk dat alle algen, mossen of andere begroeiingen worden verwijderd. Om te voorkomen dat uw dak wordt blootgesteld aan weersinvloeden en beplanting kunt u ervoor kiezen om grind of groendak aan te laten brengen. Hierdoor heeft u nagenoeg geen omkijken naar het onderhoud en gaat het dak veel langer mee!

grind dak
 • Pagina’s

 • Altijd vertrouwd

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar garantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  van der Doorn Installatietechniek
  Bloemhofweg 14
  9792 TD Ten post - Ten boer

  050 - 302 27 46
  vddtechniek@hotmail.com